Prožijte dobrodružství v Jižní Americe

sobota 2. prosince 2017

Pavel Svoboda se se svojí přítelkyní rozhodl, že si po pár menších a kratších cestách splní svůj velký cestovatelský sen. My lidi ale jsme už takoví, pořád na něco čekáme - až budeme mít víc peněz, času, zkušeností a tak dál.  Svojí velkou cestu má vysněno mnoho lidí, hlavně cestovatelů, ale zrealizuje se z nich nakonec jenom zlomek. A Pavel s Vendy do toho zlomku patří. Rozhodli se, že na nic čekat nebudou, protože si uvědomili, že už nikdy to nemusí být lepší. A tak koupili letenky, sbalili dva batohy a vyrazili na svoji vysněnou cestu. Rozhodli se strávit půl roku v Jižní Americe a projet ji od severu k jihu. A o této veliké cestě Pavel napsal a sám vydal knihu, která se mi dostala do rukou. A jak se mi nakonec líbila?


Pavel patří k tomu typu lidí, které hrozně moc obdivuju. Mají odvahu si nejenom své sny vysnít, ale nechybí jim ani dostatečná odvaha a odhodlání je zrealizovat. Seznámila jsem se s ním poprvé na jeho přednášce, kam mě pozvala kamarádka. Jednalo se o přednášku  v té době, o jejich druhé veliké cestě napříč Asií. Přednáška byla skvělá a já (člověk, který tak trochu fušuje do fotografování) jsem byla úplně hotová z jeho přenádherných fotek. Hned po přednášce jsem využila možnost pořídit si jeho knížku o první veliké cestě napříč Jižní Amerikou, kterou si vydal sám jenom s pomocí kampaně na HitHitu. A díky tomu má můj veliký obdiv. Rozhodl se s lidmi podělit o své zážitky a fotky a vytvořit něco, co tu zůstane ne jenom jako památka, ale co bude dělat radost i dalším lidem.
Nečekejte klasickou fotoknihu ani klasický cestopis, je to od každého něco. Do ruky dostanete knížku, která poutavě popisuje zážitky z cesty a celé vyprávění je doplněné přenádhernými fotografiemi, kterými se budete kochat. Já sama, jako člověk, který hodně čte, jsem si místy říkala, že by mi nevadilo, kdyby tam toho textu bylo víc, ale vím, že to byl účel. Pavel nechtěl napsat román, ale knížku, kterou vezme do ruky i někdo, kdo moc nečte, ale rád by na stránkách knihy a prostřednictvím jeho fotografií navštívil místa, kam se jen tak lehko nedostane. A tak se v textu dočteme o vtipných historkách, které po cestě zažívali, dozvíme se, jak je možné, že jenom dva lidi (a ještě k tomu pár) to spolu zvládli a nezabili se, ale i informace o zemích, kultuře, zvycích a mentalitě lidí Jižní Ameriky.
Knížka Napříč Jižní Amerikou je prostě nádherná a já jsem při jejím čtení slintala blahem, bavila se i se něco nového dozvěděla. Myslím si, že je to skvělý dárek pod vánoční stromeček pro každého fotografického a cestovatelského nadšence. Knížka je totiž vyvedena na kvalitním papíru, což fotkám dodává ještě další a hodně důležitý rozměr.
Pavel si tu knížku nejenom sám vydal, ale sám si ji i prodává, takže kdybyste o ni měli zájem, koupit si ji můžete tady.

Když budete mít někdy možnost, určitě zajděte na nějakou jeho přednášku. Stojí to za to. Pavel je nejenom skvělý fotograf a odvážný cestovatel, ale i vtipný a zábavný řečník.
Seznam jeho chystaných přednášek můžete najít na jeho facebooku.

Takže když máte chuť vydat se prostřednictvím stránek nějaké knihy na dalekou cestu, knížku Pavla Svobody Napříč Jižní Amerikou vám můžu jenom doporučit. Kdo si ji pořídí, nebude litovat.

Foto: Pavel Svoboda Photography


3 komentáře

  1. Ahoj, jmenuji se "Tina Petersen" Jsem z Odense v Dánsku. Byl jsem ženatý 9 let s Oliverem a oba jsme měli spolu dva (2) syny. Oliver byl můj milenec na střední škole, můj vysněný muž a já jsme ho milovali víc, než dokážou vyjádřit slova. Najednou můj manžel začal spát a dávat různé omluvy, proč se nemůže vrátit domů. Děti, které byly zvyklé být vždycky kolem svého otce, ho teď vidí ječmen. Začal mít vnější vztahy s jinými ženami a neuvažoval, jak se budou děti nebo já cítit.

    Celý můj svět byl otřesen a zdá se mi, že jsem ztratil jediného člověka, kterého jsem kdy miloval. To se ještě zhoršilo v okamžiku, kdy požádal o rozvod ... Snažil jsem se, co mohl, aby mu změnil názor a zůstal se mnou a dětmi, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a zkoušel všechno, ale nic nefungovalo.

    Průlom nastal, když mě někdo představil tomuto nádhernému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takovýchto věcí, ale prostě jsem se rozhodl neochotně vyzkoušet, protože jsem byl zoufalý a nezbylo mi na výběr ... Udělal zvláštní modlitby a použil kořeny a byliny ... Během dvou dnů mi Oliver zavolal a byl mi líto všech emocionálních traumatů, které mi způsobil, přestěhoval se zpět do domu a nadále šťastně žijeme jako jedna velká rodina. co úžasný zázrak doktor Zuzu udělal pro mě a moji rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým se zabývám celá léta

    Představil jsem mu spoustu párů s problémy po celém světě a měli dobré zprávy ... Pevně ​​věřím, že někdo tam potřebuje pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoli typu kontaktujte doktora Zuzu nyní prostřednictvím jeho e-mailu: doctorzuzutemple@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2347013499818 a také kontaktujte doktora Zuzu na Viber prostřednictvím +2347013499818

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho zpusobu, jak dostat mého muže zpet, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Upřímně řečeno Jižní Amerika mě láká už neskutečně dlouho. Ještě jsem ale bohužel neměl možnost se tam podívat. Známý byl ale myslím před dvěma lety v Brazilii a byl z toho nadšený. To mě by asi víc lákala například Argentina nebo Chile. Uvidíme jak na tom budu finančně příští rok, ale pokud dobře, tak bych to možná zrealizoval.

    OdpovědětVymazat

cwrcekk`s blog © . Design by Berenica Designs.