Knižné tipy - január/leden 2015

pátek 9. ledna 2015


Kass Morgan - 21. den



Posledných niekoľko storočí žiadny človek na Zem nevstúpil. Teda až doteraz. Už je to 21 dní odo dňa, keď vybraných sto ľudí dorazilo na planétu Zem. Majú pocit, že nie sú na Zemi jedinými ľuďmi. Skupinu čeliacu neznámemu nepriateľovi sa Wells snaží udržať pohromade. Bellamy sa bez ohľadu na následky snaží zachrániť svoju sestru. Glass na lodi čelí nemysliteľnej voľbe medzi láskou svojho života alebo životom samotným


Linda Lafferty - Krvavá hraběnka


Na počiatku 17. storočia vládla na čachtickom hrade v slovenskom vnútrozemí Alžbeta Báthoryová, preslávená ,,krvavá grófka". Pri bizarných nočných rituáloch mučila a vraždila mladé ženy, ktoré si vyberala za slúžky. Diabolská, démonická žena, postrach Uhorska, kúpala sa v ich krvi, aby si zachovala mladosť.
O 400 rokov neskôr sa ozveny grófkinej povestnej krutosti začnú objavovať v coloradskom mestečku Aspen. Betsy Pathová, psychologička s neobyčajne prenikavou intuíciou, má medzi pacientmi nekomunikatívnu mladú ženu Daisy Hartovú, u ktorej jedného dňa nastane prelom v liečbe. Spoločnými silami sa snažia čeliť minulosti, ktorá ju prenasleduje na každom kroku, a pochopiť jej dopad na súčasnosť. Betsy a jej problematická, ale vnímavá pacienta sa nakoniec dopátrajú pravdy: kliatba rodu Báthoryovcov žije ďalej a stále tak mocná, že môže i v dnešnej dobe napáchať veľké zlo.



Emma Ried - Královské intriky

Zatiaľ čo České kráľovstvo sa po vymretí Premyslovcov zmieta v bojoch, mladučká Markéta z Brezovej postupne preniká do urodzenej spoločnosti. 
Počiatočné okúzlenie ale čoskoro vystrieda sklamanie, lebo krásna, svojhlavá Markéta musí čeliť mnohým úkladom a nenávisti. Poznáva ale i vášnivú lásku. Nadaná mladá žena sa stane špiónkou v službách Jána Luxembruského a táto nebezpečná úloha ju zavedie až do ďalekého Neapolu. Vo chvíli, keď sa po mnohých strastiach osudu snaží začať nový život, je náhle obvinená z vraždy. Podarí sa jej vyviaznuť i z tejto krutej skúšky?
Markétine osudy sú rozprávané z pohľadu veľmi rozdielnych mužov, do ktorých životov najviac zasiahla - z pohľadu priateľov, nepriateľov, milencov i mladého Ján Luxemburského.

Luisa Buresch - Když je láska slepá

Aliu a Leandera všetci vnímajú ako pár snov a potom, čo sa im narodí dcéra, sa idylka zdá byť dokonalá. Pôvabne chaotická Alia i ľudia okolo nej veria, že jej vzťah je mimoriadny. O to prekvapivejšie je potom Leanderove priznanie, že má inú. Situáciu, ktorú Alia pozná len z romantických kníh, o ktorých píše diplomovú prácu, zrazu zažíva na vlastnej koži. Zrúti sa jej svet. Ako sa zmieriť s odchodom životného partnera? Keď sa Alia s pomocou kamarátiek a divného suseda konečne začne stavať na nohy, stane sa niečo, čo nikto nečakal, Leander sa znovu objaví u jej dverí.... Má mu odpustiť? Alebo ísť ďalej? 

Okomentovat

cwrcekk`s blog © . Design by Berenica Designs.