Knižní tipy - listopad 2016

čtvrtek 3. listopadu 2016

Tomáš Grombíř - Jedničky a nuly


Poutavý román o době, kterou jsme všichni zažili, a která je už historií. Návrat do časů, kdy bylo možné vše. A také jedinečné, zasvěcené a vtipné vyprávění o informační revoluci, která za posledních třicet let fantastickým způsobem proměnila společnost. Až do příchodu na pražskou vysokou školu byl mladičký 
Adrian dokonalou nulou. Nesebevědomý, sexuálně strádající kluk bez přátel i zkušeností však má vášeň v programovaní, které jej v hlavním městě katapultuje do světa velkých peněz, luxusu a nejrůznějších špinavostí.
Vydává Paseka.


Karel Jaromír Erben - Komiksová Kytice



Karel Jaromír Erben by v letošním roce oslavil 205. narozeniny. I na tuto počest proto vzniklo v rukou dvanácti českých ilustrátorů unikátní komiksové zpracování jeho nejslavnějšího díla - Kytice. Pod Komiksovou Kyticí, která vychází v edici Český Grimm, jsou podepsáni přední čeští ilustrátoři: legenda pražského graffiti Delarock, oceňovaná knižní ilustrátorka Kateřina Bažantová či Vladimír Strejček ze studia DRAWetc. a mnoho dalších.
Vydáva Transmedialist.





James Marrison - Pod vodou

Tak jako díla Agathy Christie či populární televizní seriál Vraždy v Midsomeru ukazuje i strhujúci románový debut Jamese Marrisona odvrácenou stranu zdánlivé idyly anglické venkovské komunity, ve které vládne nedůvěra a strach a nic není tak, jak se na první pohled zdá. Když je detektiv Guillermo Downes povolán do malebné anglické vesnice, aby vyšetřil brutální vraždu Franka Hursta, okamžitě se mu vybaví jiné mrtvé tělo: před lety vyšetřoval na stejném místě tragickou smrt Hurstovy manželky. Hurst byl navíc v minulosti rovněž jedním z podezřelých v případu zmizení dvou místních školaček, který zůstal neobjasněn. Vrhne mužova smrt na předchozí kauzy nové světlo a bude Downes konečně schopen splnit svůj někdejší slib, že únosce dívek dopadne? Neodbytné vzpomínky na dávné trýznivé události z detektivova vlastního života jen posilují temnou atmosféru příběhu, který nekompromisně míří ke svému mrazivému vyústění.
Vydává Paseka.

Marissa Meyer - Winter

Princezne Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že ji tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství - pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. 
Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?
Vydává Egmont.

Dominik Feri - Tak jsme lajkovali

Vymknuta ze svých kloubů doba šílí. Pryč jsou časy kdy šlo všechny ty internety a počítače zakázat. Teď se s nimi musí žít. A Tak jsme lajkovali vám poradí jak na to. Dvacetiletý autor Dominik Feri vás osobitým způsobem provede soudobým životem a zákoutími sociálních sítí. K tomuto zásadnímu úkolu si na pomoc přizval několik desítek osobností internetu, které vám začátek milénia představí po svém. V tomto polytematickém sborníku vám namátkou Adam Gerbian představí architekturu, Michael Třeštík poskytne vhled do umění, Jiří Ovčáček zase do politiky, Jan Šibík do fotografie, Josef Šlerka a Jakub Horák do marketingu. Kniha tak představuje mnohobarevnou kroniku dneška, jež se neomezuje na povrchní popis, ale klade si za cíl hledat souvislosti a čtenáři otázky spíše klást než na ně odpovídat. Tak jsme lajkovali obsahuje všše, co potřebujete znát, abyste v našem věku obstáli.
Vydává Bizbooks.

Luke Pearson - Hilda se vrací

Po fenomenálním úspěchu první knížky se modrovlasá rozumbrada vrací ve dvou nových dobrodružstvích! Přestože se s maminkou přestěhovala do uspěchaného města Trollberg a kouzelnou zalesněnou krajinu nechala daleko za sebou, brzy zjistí, že ani v jejím novém domově není nouze o překvapení a magické bytosti. I když se ve městě ze začátku nudí, a dokonce se v něm ztratí, naštěstí kolem sebe má staré i nové kamarády - věrného Větvíka, tajemného zraněného havrana či nezbedné domácí skřítky. Díky své zvídavé povaze a dobrému srdci odhalí, kam mizí ztracené věci i jak se žije ve světě, kde jsou fyzikální zákony postavené na hlavu. Zkrátka i Trollberg může být fantastické místo, v němž straší přízrak obrovského psa a kde se každoročně koná záhadná Ptačí slavnost.
Vydává Paseka.

Okomentovat

cwrcekk`s blog © . Design by Berenica Designs.